• Mercedes PRO Adapter

  Ettermonteringsløsningen.

  Mercedes PRO Adapter er den kompakte maskinvareløsningen for ettermontering. Den kan enkelt ettermonteres i utvalgte Mercedes-Benz Vans1 som ikke er utstyrt for nettverkskobling fra fabrikk. Det gjør at du og dine aktuelle biler kan bli en del av den innovative nettverdenen til Mercedes PRO connect.

  Mercedes-Benz Vito og Sprinter foran sekskantede bikakeceller
Fordeler ved nettverkskobling

Dine fordeler med Mercedes PRO Adapter.

En flåtesjef sitter foran en skjerm. Vehicle Management Tool er lett antydet i forgrunnen.

Øk effektiviteten i flåten med Mercedes PRO connect.

Mercedes PRO connect gir deg høy grad av transparens, kontroll og støtte med ettermontering av Mercedes PRO Adapter. Kommunikasjonen mellom flåteleder, fører og bil gjør at du enkelt kan drive foretaket ditt vesentlig mer effektivt.

 • Moderne nettløsninger i bilene du allerede har

  For utvalgte Vito- og Sprinter-modeller1.

 • I alt 5 Mercedes PRO connect-tjenester

  For effektiv flåteadministrasjon.

 • Enkel ettermontering

  Med Mercedes PRO Adapter.

Alltid på nett

De tre komponentene i Mercedes PRO connect.

Den ettermonterte versjonen av Mercedes PRO connect består av forskjellige bestanddeler som gir mulighet for kommunikasjon mellom flåteledere, førere og kjøretøy, og ikke minst gjør det enklere å kommunisere.

Mercedes PRO Adapter

Mercedes PRO Adapter.

Mercedes PRO Adapter sørger for transparens i flåteadministrasjonen.

Mercedes PRO Adapter

Opplev tilkoblingsmulighetene.

Mercedes PRO Adapter er vår første kompakte maskinvareløsning som oppgraderer bilene for bruk av tjenestene i Mercedes PRO connect og dermed den innovative verdenen med tilkoblingsmuligheter.

Adapteren installeres i bilen via OBD-II-grensesnittet. Den leverer verdifulle bildata som kan overføres, behandles og evalueres på en enkel måte. Som kommunikasjonsbro mellom Verktøy for kjøretøyadministrasjon og Mercedes PRO Adapter App2 gir Mercedes PRO Adapter tilgang til de mange fordelene ved Mercedes PRO connect. På denne måten skaper Mercedes PRO Adapter en vinn-vinn situasjon for flåteleder og førere. Desto mer informert og bedre tilkoblet du er, jo enklere og raskere går det daglige arbeidet.

Biladministrasjonsverktøyet

Biladministrasjonsverktøyet.

Flåtesjefen mottar en omfattende oversikt over hele flåten fra biladministrasjonsverktøyet. Ved behov kan han filtrere ut nøyaktig den informasjonen som er spesielt viktig for ham.

De Mercedes PRO adapter-appen

Direkte forbindelse med føreren.

Med Mercedes PRO adapter-appen2 kan føreren hente ut verdifull informasjon om biler og oppdrag. Bildata overføres regelmessig og automatisk til biladministrasjonsverktøyet eller flåtesjefen og bidrar til å optimalisere planleggingen i selskapet.

Mindre papirarbeid, mer oversikt.
Den digitale kjøreboken er et komfortabelt alternativ til kjørebøker i papirform. Dermed kan førerne konsentrere seg om viktigere oppgaver. Mercedes PRO adapter-appen dokumenterer alle kjøreturer og sørger for enkel eksportering. Føreren kan beskytte privatsfæren sin ved å velge alternativet "privat".

Alltid godt informert.
Takket være flåtekommunikasjonen kan førerne trygt og effektivt forsynes med informasjon sentralt fra biladministrasjonsverktøyet. På denne måten blir meldinger, adresser og telefonnumre pålitelig overført til førerens mobilenhet via appen.2

Tilgang og brukskrav til tjenestene

Her finner du de viktigste kravene som må være oppfylt for bruk av biladministrasjonsverktøyet og Mercedes PRO adapter-appen2.

 

 

Kompatible serier
Kompatible modeller og serier finner du i følgende tabell*.

Modell Serie(r) Produksjonsår
 
Sprinter 906 fra 04/2006  
Vito 447 fra 10/2014  
Vito 639 fra 11/2010  

*

Serielisten kan avvike fra land til land. Ved reimport eller gråimport er opprinnelig målland relevant for kompatibiliteten. Ved kjøretøy med Motor fortsatt i gang-funksjon (MW1) foreligger det funksjonsbegrensninger for tjenestene "Digital kjøreoversikt" og "Digital kjørebok". Når Motor fortsatt i gang-funksjonen er aktiv, gjenkjennes bare én tur.

Tekniske krav

For å bruke biladministrasjonsverktøyet trenger du følgende systemer:

Nettleser

De mest vanlige nettleserne støttes. For Internet Explorer må du bruke versjon 10 eller nyere.

Skjermoppløsning
For at du skal kunne bruke biladministrasjonsverktøyet uten begrensninger må skjermoppløsningen være minst 800 x 600 piksler.

Vær oppmerksom på at kjøretøyadministrasjonsverktøyet ikke er optimalisert for bruk på nettbrett og smarttelefoner og derfor kun bør benyttes på datamaskiner.

 

Smarttelefoner som støttes
Mercedes PRO adapter-appen krever Bluetooth®, kan brukes med vanlige smarttelefoner og er tilgjengelig i de respektive appbutikkene.

Nå kan du laste ned Mercedes PRO adapter-appen.

Apple
Operativsystem fra versjon iOS 9

Android
Operativsystem 5.0 eller høyere

Av sikkerhetsmessige årsaker støttes ikke smarttelefoner med root-tilgang eller jailbreak.

Tilgjengelighet i ditt land

Mercedes PRO-adapteren er tilgjengelig i:

 • Belgia
 • Danmark
 • Tyskland
 • Finland
 • Frankrike
 • Irland
 • Italia
 • Nederland
 • Norge
 • Østerrike
 • Polen
 • Portugal
 • Sverige
 • Sveits
 • Slovakia
 • Spania
 • Tsjekkia
 • Ungarn
 • Storbritannia
Kartet viser land der Mercedes PRO connect er tilgjengelig
Mercedes-Benz forhandlere
Gjør en avtale nå

Din lokale kontaktperson.

Finn rask og enkelt frem til din nærmeste Mercedes-Benz varebilforhandler.

Tre nye Mercedes-Benz Sprinter står ved siden av hverandre
Trinnvis

Slik starter du med Mercedes PRO connect.

Her finner du nyttige veiledninger, spørsmål og svar. Sett deg nærmere inn i forutsetningene og de tekniske kravene knyttet til klargjøring og bruk av Mercedes PRO connect.

1

Mercedes PRO Adapter er tilgjengelig for Vito 639 fra 11/2010, for Vito 447 fra 10/2014 og for Sprinter 906 fra 04/2006. Til Mercedes-Benz varebiler som kan utstyres med kommunikasjonsmodulen (LTE) for digitale tjenester (JH3) fra fabrikk, kan ikke Mercedes PRO Adapter brukes.
Ved kjøretøy med Motor fortsatt i gang-funksjon (MW1) foreligger det funksjonsbegrensninger for tjenestene "Digital kjøreoversikt" og "Digital kjørebok". Når Motor fortsatt i gang-funksjonen er aktiv, gjenkjennes bare én tur.

2

Mercedes PRO adapter-appen må ikke brukes under kjøring. Overhold gjeldende lover og regler i ditt land for bruk av smarttelefonen i bilen mens du kjører.