Mercedes PRO | Vanlige spørsmål og svar

 • Trenger du hjelp?

  Se svarene på vanlige spørsmål knyttet til Mercedes PRO og bruken i bil.

Spørsmål vedrørende kommunikasjonsmodulen

Spørsmål vedrørende kommunikasjonsmodulen

Vanlige spørsmål om Mercedes PRO

Hva er Mercedes PRO?

Mercedes PRO er det nye merket til Mercedes-Benz Varebil for alle aktuelle og fremtidige tjenester, løsninger og digitale tjenester for den daglige virksomheten. Vårt mål: Bruke de digitale mulighetene for å gjøre virksomheten enda mer effektiv.

Mercedes PRO samler alle tjenester som er relevante for deg på en nettbasert plattform. www.mercedes.pro gir en direkte tilgang til mobilitets-, finansierings-, konnektivitets-1 og flåteløsninger1 samt nettorganiserte tilbud som strekker seg langt utover klassiske varebiler.

De viktigste fordelene i korte trekk:

 • En plattform som samler alle relevante tjenester og tilbud
 • Øker effektiviteten, slik at du kan konsentrere deg om kjernevirksomheten
 • Bidrar til kostnadsbesparelser

Hvilke fordeler gir Mercedes PRO?

Mercedes PRO gjør det mulig å integrere alle service- og mobilitetstilbud fra Mercedes-Benz Varebil sømløst og effektivt. Via en portal samler vi alle nåværende og fremtidige tjenester knyttet til varebilene dine – alt fra mobil flåteadministrasjon og service til skreddersydde totalsystemløsninger. Etter at du har logget deg inn, får du tilgang til personaliserte og relevante temaer – og selvsagt kjøretøyene dine.

Hva er forskjellen mellom Mercedes me og Mercedes PRO?

Mercedes me er utviklet kun for privatkunder og deres behov. Paraplymerket Mercedes PRO derimot, er spesielt utviklet for kommersielle varebilkunder samt deres behov og krav.

Vi har spesielt fokusert på temaer som effektivitetsøkning og hverdagshjelpere. Mercedes PRO bidrar til å gjøre virksomheten din mer effektiv. Du får alt transparent på ett sted og kan konsentrere deg om det som er viktig.

Jeg bruker Mercedes-Benz Sprinter med kommunikasjonsmodul som privatkunde (f.eks. til camping). Hvordan kan jeg bruke Mercedes PRO-tjenestene i MBUX?

Hvis du bruker nye Mercedes-Benz Sprinter (modell 907 og 910) privat, kan du bruke utvalgte Mercedes PRO-tjenester i kjøretøyet (Internett i bilen, Live Traffic Information inkl. Car-to-X Communication, multimediefunksjoner og navigasjonsfunksjonene (utenom Send2Car)). Du finner maskinvarekravene for dette i beskrivelsen av de respektive tjenestene.

Aktiveringsprosessen for at privatkunder skal kunne bruke Mercedes PRO-tjenestene sammen med MBUX – men uten bruk av Vehicle Management Tool og app – er forskjellig fra prosessen som er beskrevet for bedriftskunder. Henvend deg som privatkunde direkte til din forhandler. Ved å skrive under på en kontrakt for Mercedes PRO for privatkunder hos din forhandler, blir alt annet ordnet for deg, slik at du kan bruke din MBUX i kjøretøyet med Mercedes PRO-tjenester snarest etter signering. Ytterligere tjenester i sammenheng med Vehicle Management Tool og appen, er laget spesielt for kommersiell bruk og er ikke tilgjengelig for deg som privatkunde. 

Hva er forskjellene mellom den integrerte løsningen i nye Sprinter og Mercedes PRO Adapter?

Både Mercedes PRO Adapter og den integrerte løsningen i nye Sprinter med kommunikasjonsmodulen (LTE) for digitale tjenester hører til det samme paraplymerket – Mercedes PRO – og danner grunnlaget for konnektivitets- og flåteløsningen Mercedes PRO connect.

Mercedes PRO Adapter inneholder fem basistjenester, mens det med nye Sprinter (med kommunikasjonsmodulen (LTE) for digitale tjenester) står åtte forskjellige merverdipakker til rådighet med en rekke tjenester.

I tillegg har Mercedes PRO Adapter blitt benyttet i Vito (modellserie 639 siden 11/2010 og 447) samt Sprinter (modellserie 906) og den er basert på en plug & play-løsning for ettermontering (OBD II-adapter). Bestilles via din Mercedes-Benz forhandler. Kommunikasjonsmodulen (LTE) for digitale tjenester er en løsning fra fabrikk som er fast montert i Sprinter (modellserie 907/910) fra 06/2018. Ettermontering er mulig som følge av forhåndstrukne ledninger.

Konnektiviteten i Mercedes PRO Adapter muliggjøres via kundens smarttelefon (Bluetooth). Når det gjelder kommunikasjonsmodulen (LTE) for digitale tjenester, er det et fast installert SIM-kort i kjøretøyet.

Hvordan kan jeg registrere meg for Mercedes PRO?

Du kan registrere deg for Mercedes PRO på to måter:

 1. Egenregistrering 
  Mercedes PRO Portal
 2. Kontakt din Mercedes-Benz forhandler

Må jeg ha internettilgang via en smarttelefon for å kunne bruke Mercedes PRO?

Med en ny Sprinter (modellserie 907/910) trenger du ikke internettilgang via en smarttelefon, ettersom SIM-kortet er fast integrert i kjøretøyet. Dermed er det mulig å bruke Mercedes PRO connect også uten en smarttelefon. Riktignok er tjenester utviklet spesielt for å gjøre sjåførens arbeidshverdag enklere, knyttet til Mercedes PRO connect-appen.

Med Mercedes PRO Adapter er det nødvendig med internettilgang via smarttelefonens Bluetooth-forbindelse.

Hva er Mercedes PRO connect?

Med full fart inn i bilens digitale og nettbaserte fremtid: De profesjonelle konnektivitets- og flåteløsningene fra Mercedes PRO connect kobler sammen foretakene og deres kjøretøyer, og kan øke effektiviteten og produktiviteten – både i ledelsen, i økonomiavdelingen og i flåteadministrasjonen. Fordelene spenner fra kortere stillstandstider som følge av forutseende serviceadministrasjon til oversiktlig bearbeidede data for forretningsanalyse.

I kjøretøyadministrasjonsverktøyet kan kjøretøyer og førere2 koordineres på en oversiktlig måte, noe som skaper effektive prosesser. Føreren2 kan bruke Mercedes PRO connect-appen2til å utveksle informasjon med flåtelederen via kjøretøyadministrasjonsverktøyet samt til å hente frem verdifull kjøretøyspesifikk informasjon.

Hvilke tekniske løsninger tilbys i forbindelse med Mercedes PRO connect?

Mercedes PRO connect tilbyr kunden maskinvareløsninger for nettverkskobling.

Alt fra en tilgangsløsning med Mercedes PRO Adapter til en profesjonell løsning med den integrerte kommunikasjonsmodulen for digitale tjenester. Du finner mer informasjon om Mercedes PRO Adapter på: Mercedes PRO Adapter

Med den fabrikkintegrerte løsningen tilbyr nye Sprinter en dyptgående integrering i kjøretøyarkitekturen, noe som danner grunnlaget for en rekke konnektivitetstjenester. Konnektivitets- og flåteløsningen Mercedes PRO connect består av kommunikasjonsmodulen for digitale tjenester, kjøretøyadministrasjonsverktøyet for flåtedisponenten samt Mercedes PRO connect-appen for førerne. Den profesjonelle konnektivitets- og flåteløsningen gjør det enklere for flåteledere og førere å kommunisere, og bidrar til å gjøre den daglige virksomheten mer effektiv og produktiv. Flere Mercedes PRO connect-løsninger tas med i porteføljen etter hvert som de foreligger.

Hvor kan jeg kjøpe tjenestene?

Du kan kjøpe de digitale tjenestene for kommunikasjonsmodulen i ulike merverdipakker via Mercedes PRO-portalen/Mercedes PRO Store. Mercedes PRO Adapter får du kjøpt hos din Mercedes-Benz forhandler.
Du finner mer informasjon om installering av adapteren på nettstedet vårt eller du kan kontakte din Mercedes-Benz forhandler.

Må jeg registrere meg separat for hver tjeneste?

Etter å ha registrert deg én gang for Mercedes PRO, får du tilgang til alle tilgjengelige tjenester du kjøper.

Er det mulig å kjøpe tjenester enkeltvis?

Som kunde kan du kjøpe merverdipakker til nye Sprinter. Disse inneholder ulike tjenester, som gir deg en spesiell fordel – f.eks. navigasjon eller kjørestilanalyse. Ved å kjøpe tjenesten i en pakke får du også en prisfordel.

For Mercedes PRO Adapter er en pakke med 5 tjenester direkte tilknyttet maskinvaren.

Hvordan kan jeg aktivere Mercedes PRO-tjenester?

Um die Mercedes PRO Dienste zu aktivieren, müssen die folgenden Schritte durchgeführt werden::

 1. Kjøretøyet må allerede være lagt inn i kontoen din
 2. Du må kjøpe tjenestene i Mercedes PRO-portalen/Mercedes PRO Store
 3. Tjenester kan tilordnes et bestemt kjøretøy
 4. Når tjenestene er tilordnet, aktiveres de automatisk

Hvordan kan jeg deaktivere Mercedes PRO-tjenester?

For å deaktivere tjenester må du utføre fire trinn:

 1. Åpne produktoversikten i Mercedes PRO-portalen
 2. Velg kjøretøy
 3. Velg tjenesten
 4. Deaktiver tjenesten

Hva er de tekniske kravene for bruk av Mercedes PRO connect?

Nye Sprinter fra og med produksjonsår 2018 (modellserie 907/910) er som standard utstyrt med den nødvendige maskinvaren via den integrerte kommunikasjonsmodulen (LTE) i Europa og USA. Unntaket er innstegsmodellene "Crew" og "Worker" – her kan kommunikasjonsmodulen velges som tilleggsutstyr.

Gjennom en dyptgående integrering i kjøretøyarkitekturen danner dette grunnlaget for en rekke konnektivitetstjenester.

Kan jeg bruke Mercedes PRO connect til andre Mercedes-kjøretøyer?

Den integrerte løsningen fra fabrikk vil til å begynne med bare være tilgjengelig for Sprinter (modellserie 907/910). Målet vårt er imidlertid å kunne tilby tjenestene våre for andre modeller også. For eldre Mercedes-Benz varebiler tilbyr vi allerede ettermontering av Mercedes PRO Adapter. Du finner mer informasjon på Mercedes PRO Bestanddeler og forutsetninger.

Kan jeg integrere kjøretøyer av andre merker i Mercedes PRO connect?

I første omgang konsentrerer vi oss om Mercedes-Benz modeller.

Jeg har allerede en Mercedes me-konto. Kan jeg benytte innloggingsdataene til Mercedes PRO også?

Ja, du kan logge deg inn i Mercedes PRO med innloggingsdataene for Mercedes me. Men du må likevel opprette en Mercedes PRO-konto. Dataene dine fra Mercedes me overføres ikke av juridiske grunner.

Blir mine personopplysninger eller foretaksopplysninger videreformidlet til andre foretak av Daimler?

Opplysninger om brukeren og foretak videresendes bare til andre foretak når dette er nødvendig for å kunne utføre tjenestene som kunden har bestilt. Daimler vil ikke videresende noen personrelaterte data i kommersielle øyemed uten at kunden har gitt sitt uttrykkelige samtykke til det.

Hvorfor må jeg oppgi et personlig support-passord?

Ved behov kan en medarbeider hos Mercedes-Benz forhandleren eller kundesupport hotline gå inn på firmakontoen din i ditt navn, etter at du har skrevet inn det personlige support-passordet. Dette er bare synlig for brukerne.

Dette skal forhindre urettmessig tilgang til firmakontoen din. Dersom du har behov for hjelp i Mercedes PRO-portalen som krever at en Mercedes-Benz forhandler eller kundesupport får tilgang til kontoen din, skriver du inn passordet ditt når du blir bedt om å gjøre det. Du kan når som helst endre support-passordet.

Jeg vil gjerne endre mitt personlige support-passord. Hvordan gjør jeg det?

 1. Logg deg inn og åpne personopplysningene dine.
 2. Du kan enkelt angi et nytt support-passord uten at du må først må skrive inn det tidligere support-passordet (angi support-passordet iht. spesifikasjonene: minimum 6 tegn, maksimalt 20 tegn, ingen mellomrom)
 3. Du må angi det nye support-passordet to ganger på grunn av mulige skrivefeil og bruke "Lagre"-knappen.

Hvordan kan jeg slette min personlige brukerkonto?

En bruker har ingen mulighet til å slette seg selv i en firmakonto. Slettingen må utføres av en firmaadministrator i brukeradministrasjonen til Mercedes PRO-portalen ved å klikke på papirkurvsymbolet. Den slettede brukeren informeres per e-post.

Spørsmål vedrørende kommunikasjonsmodulen for digitale tjenester

Hva er Mercedes PRO kommunikasjonsmodul (LTE) for digitale tjenester?

Det fast installerte SIM-kortet til kommunikasjonsmodulen (LTE) for digitale tjenester kobler kjøretøyet raskt og pålitelig opp mot internett3. Det benyttes i forbindelse med Mercedes-Benz nødanropssystem4, til Live Traffic Information og til alle andre tjenester i Mercedes PRO connect. Mercedes PRO connect gir deg en høy grad av transparens, kontroll og støtte, slik at du kan organisere arbeidsdagen enda mer effektivt.

Bruken forutsetter at kjøretøyet er tilkoblet via Mercedes-Benz forhandleren, at kunden er registrert i kundeportalen "Mercedes PRO", og at bruksvilkårene aksepteres. I kundeportalen kan merverdipakken i Mercedes PRO connect settes opp og administreres etter behov. Kommunikasjonsmodulen (LTE) for digitale tjenester med fast installert SIM-kort overfører data meget raskt og pålitelig, og skaffer til veie de tekniske forutsetningene for å bruke tjenestene i Mercedes PRO connect4.

Nye Sprinter fra og med produksjonsår 2018 (modellserie 907/910) er som standard utstyrt med den integrerte kommunikasjonsmodulen (LTE) for digitale tjenester.

Unntaket er innstegsmodellene "Crew" og "Worker".

Du får mer informasjon om installeringen hos din autoriserte Mercedes-Benz forhandler, eller du kan besøke hjemmesiden vår: Mercedes PRO

 

Hvordan starter jeg bruken av kommunikasjonsmodulen (LTE) for digitale tjenester?

Kommunikasjonsmodulen (LTE) for digitale tjenester er fast montert i kjøretøyet og aktiveres ved å kjøpe tjenester i Mercedes PRO-portalen (eller aktivering foregår ved at tjenester kjøpes og tilordnes kjøretøyet).

Hvilke tjenester støttes av kommunikasjonsmodulen (LTE) for digitale tjenester?

Du kan velge tjenester i følgende kategorier. I disse såkalte merverdipakkene finner du basistjenester og tjenester som kan bestilles i tillegg.

For nye Sprinter står 8 merverdipakker med digitale tjenester til rådighet:

 • Optimalisert støtte
 • Digitaliserte opptak
 • Effektiv flåteadministrasjon
 • Effektiv kjørestilanalyse
 • Forenklet flåtekommunikasjon
 • Forbedret navigasjon
 • Mobil kjøretøybetjening
 • Datagrensesnitt Mercedes-Benz varebil

Spørsmål vedrørende Mercedes PRO connect-appen

Hva trenger jeg Mercedes PRO connect-appen til?

Mercedes PRO connect gjør kommunikasjonen mellom flåteleder og fører 2 både behagelig og enkel: med Mercedes PRO connect-appen2 for førerenog kjøretøyadministrasjonsverktøyet for flåtelederen.

Sett fra perspektivet til brukeren av Mercedes PRO connect-appen2 foregår kommunikasjonen via smarttelefon. I tillegg kan førerentildele seg selv et kjøretøy ved hjelp av appen.

Avhengig av bestilte tjenester kan føreren ved hjelp av Mercedes PRO connect-appen også få direkte innsyn i gjennomførte turer eller fjernåpne og -lukke det tildelte kjøretøyet.

Hva koster Mercedes PRO Adapter-appen?

Mercedes PRO Adapter-appen får du gratis i Apples App Store og i Google Play Store.

Hvilke grunnfunksjoner har Mercedes PRO connect-appen?

Mercedes PRO connect-appen har følgende grunnfunksjoner:

 1. Dashbordstyring i Mercedes PRO connect-appen2 gir føreren2 god oversikt over de viktigste opplysningene om kjøretøyet han/hun er tildelt – for eksempel tanknivå og gjenværende rekkevidde – og gjør at han/hun kan foreta administrative innstillinger.
 2. Med meldingene2 blir føreren2 informert på Mercedes PRO connect-appen2 (avhengig av bestilte tjenester) om viktige kjøretøymeldinger – for eksempel dersom dekktrykk eller kjølevæskenivå i det tilordnede kjøretøyet er for lavt.
 3. Med Kjøretøysøk kan føreren2 la seg dirigere fra nåværende posisjon til dit bilen står.

Hvor stor datamengde legger funksjonene i Mercedes PRO-appen beslag på?

Det avhenger av bruken. Appen er programmert spesifikt (nativ) for iOS og Android. Det er grunnen til at bare dynamiske data som f.eks. turliste eller meldinger utveksles med serverne.

Ved større belastning krever Mercedes PRO connect-appen ca. 300 MB i måneden (9 timer per dag, 20 dager i måneden).

Datamengden for tjenestene som leveres direkte via kommunikasjonsmodulen i kjøretøyet, inngår i tilbudsprisen.

Må jeg knytte Mercedes PRO connect-appen til kommunikasjonsmodulen (LTE) for digitale tjenester?

Du må ikke knytte Mercedes PRO connect-appen til kommunikasjonsmodulen (LTE) for digitale tjenester.Alle nødvendige data er tilgjengelig i kjøretøyadministrasjonsverktøyet.

Mercedes PRO connect-appen sender automatisk sine data til kjøretøyadministrasjonsverktøyet, som synkroniseres med Mercedes PRO-portalen.

Kan jeg bruke kommunikasjonsmodulen (LTE) for digitale tjenester uten smarttelefon?

Når det gjelder kommunikasjonsmodulen (LTE) for digitale tjenester, etableres konnektiviteten via det integrerte SIM-kortet i kjøretøyet. Dermed er det teoretisk mulig å bruke Mercedes PRO connect også uten en smarttelefon. Riktignok er tjenester utviklet spesielt for å gjøre sjåførens arbeidshverdag enklere, knyttet til Mercedes PRO connect-appen.

Hvordan er det med dataoverføring fra Mercedes PRO connect-appen på utenlandsturer?

Data overføres bare når det finnes en aktiv internettforbindelse. Vær oppmerksom på at mobiloperatøren kan kreve roaming-gebyrer.

Jeg har allerede Mercedes PRO Adapter-appen fra Mercedes, som jeg bruker for å koble meg til varebilen min. Kan jeg bruke Mercedes PRO Adapter-appen sammen med Mercedes PRO connect-appen?

Nei, for tiden kan du ikke bruke Mercedes PRO Adapter-appen og Mercedes PRO connect-appen sammen, ettersom de ikke er tilknyttet hverandre.
Mercedes PRO connect-appen er beregnet brukt sammen med den integrerte kommunikasjonsmodulen (LTE) for digitale tjenester og det tilsvarende kjøretøyadministrasjonsverktøyet. Mercedes PRO Adapter-appen med Mercedes PRO Adapter må brukes sammen med det tilsvarende kjøretøyadministrasjonsverktøyet. Merk at det i forbindelse med markedsintroduksjonen av Mercedes PRO connect i nye Sprinter finnes et kjøretøyadministrasjonsverktøy for fabrikkløsningen med kommunikasjonsmodulen (LTE) for digitale tjenester og et separat kjøretøyadministrasjonsverktøy for ettermonteringsløsningen med Mercedes PRO Adapter.

Jeg har allerede Mercedes me-appen fra Mercedes, som jeg bruker for å koble meg til person- eller varebilen min. Kan jeg bruke Mercedes me-appen sammen med Mercedes PRO connect-appen?

Du kan ikke bruke Mercedes me-appen og Mercedes PRO connect-appen sammen, ettersom de ikke er tilknyttet hverandre. Mercedes me-appen er ikke beregnet på forretningsmessig bruk med Mercedes PRO.

Hva gjør jeg hvis jeg har glemt passordet mitt til Mercedes PRO connect-appen?

Klikk på "Nytt passord?" på innloggingsskjermbildet til Mercedes PRO connect-appen. Da kommer du til siden "Tilbakestill passord", der du kan tilbakestille passordet ditt ved å taste inn e-postadressen din og tegn i et bilde. Den aktuelle e-postmeldingen bli deretter sendt til innboksen din.

Spørsmål om kjøretøyadministrasjonsverktøyet

Hva er kjøretøyadministrasjonsverktøyet og hvorfor trenger jeg det?

Via kjøretøyadministrasjonsverktøyet får flåtelederen oversikt over hele flåten. Ved behov kan du filtrere ut nøyaktig den informasjonen som er spesielt viktig for deg. Slik informeres du i rett tid om forestående servicearbeider, du kan bestemme kjøretøyenes posisjon og dermed tildele nye oppdrag på en bedre måte, se på turer som allerede er gjennomført og overføre de neste bestillingene til Mercedes PRO connect-appen2. Dette støtter proaktiv serviceplanlegging samt effektiv arbeidsplanlegging.

Før kjøretøyene kan administreres i kjøretøyadministrasjonsverktøyet, må de legges til i Mercedes PRO-portalen. En del kjøretøyinformasjon, blant annet modell, drivstofftype og girkassetype, lastes automatisk inn i kjøretøyadministrasjonsverktøyet ved hjelp av understellsnummeret og kan leses der.

Andre opplysninger kan også legges til: for eksempel registreringsnummer, informasjon om leasingavtale eller intervaller for neste hovedkontroll, forestående dekkskift eller fritekstinformasjoner om f.eks påbygg.

Hvilke grunnfunksjoner har kjøretøyadministrasjonsverktøyet?

Kjøretøyadministrasjonsverktøyet har bl.a. følgende grunnfunksjoner:

 • Med Dashbordstyring som startside for kjøretøyadministrasjonsverktøyet og med valgbare og konfigurerbare kontrollprogrammer (widgets) som hører til, får flåtelederen raskt et overblikk over de viktigste temaene. Alt etter bestilt tjeneste f.eks. om kjøretøyets lokalisering, service, kjørelengde og mye mer.
 • Med meldingene i kjøretøyadministrasjonsverktøyet er flåtelederen alltid informert om viktige hendelser. Alt etter bestilt tjeneste f.eks. når et kjøretøy forlater en geografisk avgrensning.
 • Avtalestyring gjør det mulig å legge inn manuelle opplysninger som for eksempel avtalestart og -slutt for en leasingavtale, avtalefestet kjørelengde og et avtalenummer i kjøretøyadministrasjonsverktøyet.

Hva koster det å bruke kjøretøyadministrasjonsverktøyet?

Det er for tiden gratis å bruke kjøretøyadministrasjonsverktøyet sammen med Mercedes PRO.

Delaktige underleverandører for Mercedes PRO connect ved klargjøring av tjenester og service

T-Systems International GmbH
Fasanenweg 5
70771 Leinfelden-Echterdingen
Tyskland

Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht N.V.e
Gelissendomein 5
6229 Maastricht
Nederland

LogiBright GmbH
Kolbäckerstrasse 28
70567 Stuttgart
Tyskland

Pentasys AG
Ruedesheimer St. 9
80686 München
Tyskland

Microsoft Tyskland GmbH
Meitnerstraße 9
70563 Stuttgart
Tyskland

Jambit GmbH
Erika-Mann-St. 63
80636 München
Tyskland

Intuity Media Lab GmbH
Feuerseeplatz 14
70176 Stuttgart
Tyskland

Codecentric AG
Hochstraße 11
42697 Solingen
Tyskland

Daimler TSS GmbH
Wilhelm-Runge-St. 11
89081 Ulm
Tyskland

Microsoft Ireland Operations Ltd.
Carmenhall Rd., Sandyford Incl.E.
Dublin 18
Irland

Complevo GmbH
Franklinstr. 14
10587 Berlin
Tyskland

Mercedes-Benz.io GmbH
Breitscheidstr. 10
70174 Stuttgart
Tyskland

Spørsmål om Mercedes PRO-adapteren

Spørsmål om Mercedes PRO-adapteren

Spørsmål om Mercedes PRO connect

Hva er forskjellen mellom Mercedes me og Mercedes PRO?

Mercedes me er utviklet kun for privatkunder og deres behov. Paraplymerket Mercedes PRO derimot, er spesielt utviklet for kommersielle varebilkunder samt deres behov og krav.

Vi har spesielt fokusert på temaer som effektivitetsøkning og hverdagshjelpere. Mercedes PRO bidrar til å gjøre virksomheten din mer effektiv. Samtidig får du alt oversiktlig levert fra én leverandør og kan konsentrere deg om det vesentlige.

Hvilke serviceløsninger tilbys som en del av Mercedes PRO connect?

I dag tilbyr Mercedes PRO connect en ettermonterbar konnektivitets- og flåteløsning som består av Mercedes PRO adapter, biladministrasjonsverktøyet til flåtedisponenten og Mercedes PRO-adapter-appen til førerne av varebilene.

I fremtiden vil vi legge til flere Mercedes PRO connect løsningskonsepter for deg i den eksisterende porteføljen.

Hva koster Mercedes PRO adapter-appen?

Appen til Mercedes PRO-adapteren er gratis i Apples App Store og i Google Play Store.

Hva koster det å bruke biladministrasjonsverktøyet?

Bruken av biladministrasjonsverktøyet er for øyeblikket gratis i forbindelse med Mercedes PRO-adapteren.

Hva er de tekniske kravene for bruk av Mercedes PRO connect?

Mercedes PRO connect er for tiden kompatibel med følgende Mercedes-Benz bilmodeller:

 • Sprinter (BR 906) fra produksjonsåret 2006
 • Vito (BR 447) fra produksjonsåret 2014
 • Vito (BR 639) fra modelloppgraderingen 11/2010

For å bruke appen og overføre data trenger du i tillegg en av de følgende smarttelefonmodellene: Apple iPhone med operativsystem fra iOS 9 samt smarttelefon med operativsystemet Android OS fra versjon 5.0. Smarttelefoner med root-tilgang og jailbreak støttes ikke av sikkerhetsmessige hensyn.

Kan jeg integrere biler av andre merker i Mercedes PRO connect?

I første omgang konsentrerer vi oss om Mercedes-Benz modeller.

Hvilke av mine data blir sendt til Daimler AG?

Følgende data blir overført til systemene i Daimler AG: Bildata (chassisnummer, kilometerstand, tanknivå, batterispenning, tenningstatus, forestående service, turliste (GPS-posisjoner fra start til mål), verksted- og servicekode, tidsstempel, GPS-posisjon retning, GPS-posisjon breddegrad, GPS-posisjon lengdegrad), persondata (firmanavn, firmaadresse, flåtesjefens for- og etternavn, flåtesjefens e-postadresse, flåtesjefens telefonnummer, flåtesjefens brukernavn, flåtesjefens passord, førerens for- og etternavn, førerens e-postadresse, førerens telefonnummer, førerens brukernavn, førerens passord, geoposisjonsdata). Overføring av data er nødvendig for at den aktuelle biltilstanden skal bli tilgjengelig for deg og dine medbrukere, og for at du skal kunne motta passende servicetilbud. Daimler AG utarbeider ingen bevegelsesprofiler på grunnlag av de oversendte dataene, dataene blir ikke brukt til interne analyser, men tjener utelukkende til å levere tjenestene fra Mercedes PRO connect.

Viktig informasjon:

Turens formål kan stilles inn for alle turer i appen til Mercedes PRO-adapteren. Her fins det tre alternativer:

 • Jobb
 • Pendling
 • Privat

I alternativet "Privat" og "Pendling" vises turene anonymisert både i biladministrasjonsverktøyet og i appen til Mercedes PRO-adapteren. Dessuten sendes ikke bilens posisjonsdata til biladministrasjonsverktøyet for turer i disse alternativene, dvs. flåtesjefen ser ikke de aktuelle bilposisjonene i billogistikkvisningen.

Hvordan registrerer jeg meg i Mercedes PRO connect?

For å registrere deg i Mercedes PRO connect og benytte tjenestene må du kontakte din Mercedes-Benz forhandler. Denne hjelper deg med å aktivere og ta i bruk Mercedes PRO connect-kontoen din.

Hvordan kan jeg si opp rammeavtalen med Mercedes PRO connect?

Du kan når som helst si opp rammeavtalen med Mercedes PRO connect bare du overholder fristen i ditt land. Ta da kontakt med Customer Assistance Center på telefon ( 0080037777777 ) eller e-post (mproconnect.nor@cac.mercedes-benz.com). Når oppsigelsen er kontrollert, får du en bekreftelse på at du har sagt opp.

Merk at Mercedes PRO-kontoen din blir deaktivert på oppsigelsesdatoen. Da mister du også tilgangen til kjøretøyadministrasjonsverktøyet for bruk av Mercedes PRO connect-tjenestene.

Spørsmål om Mercedes PRO-adapteren

Hva er en Mercedes PRO adapter?

Mercedes PRO-adapteren er en ettermonterbar konnektivitets- og flåteløsning. Adapteren plugges i bilens diagnosetilkobling (såkalt OBD-II-grensesnitt).

For ytterligere detaljer om installasjonen kan du enten be en Mercedes-Benz forhandler om hjelp, eller du kan lese informasjonen på denne nettsiden.

Hvilke tjenester støttes av Mercedes PRO-adapteren?

 • Biltilstand
 • Billogistikk
 • Serviceadministrasjon
 • Flåtekommunikasjon
 • Digital kjørebok

Hva er forskjellen mellom Mercedes PRO-adapteren og Mercedes PRO connect?

Mercedes PRO-adapteren er en telematisk ettermonterbar løsning for biler som ikke er utstyrt med konnektivitetsutstyr fra fabrikken.

Mercedes PRO-adapteren er den første maskinvareløsningen som støtter Mercedes PRO connect. Ytterligere maskinvare og telematiske konnektivitets- og flåteløsninger for Mercedes PRO connect kommer.

Kan jeg bruke en annen adapter enn Mercedes PRO-adapteren for å bruke Mercedes PRO connect?

Nei. Appen til Mercedes PRO-adapteren fungerer bare med Mercedes PRO-adapteren.

Hvor får jeg tak i en Mercedes PRO adapter?

Mercedes PRO-adapteren er å få hos din Mercedes-Benz forhandler. Ytterligere detaljer om installasjon av adapteren finner du på denne nettsiden, eller ta kontakt din Mercedes-Benz forhandler.

Kan bilen min bli skadet når jeg bruker Mercedes PRO-adapteren? Hva skjer i bilen når jeg setter inn Mercedes PRO-adapteren?

Mercedes PRO-adapteren er et CE-godkjent og godkjent tilbehør for de kompatible seriene. Når du plugger Mercedes PRO-adapteren i diagnosetilkoblingen (såkalt OBD-II-grensesnitt) er det i utgangspunktet sikret at

 • ingen funksjoner i bilens systemer blir begrenset,
 • startbatteriet ikke kan utlades,
 • ingen avgassovervåkingsinformasjon kan tilbakestilles.

I emballasjen til Mercedes PRO-adapteren din finner du et tillegg til instruksjonboken. Legg dette tillegget i instruksjonsboken din.

Kan jeg fjerne Mercedes PRO-adapteren etter bruk uten problemer?

Ja, det er mulig. Det er imidlertid viktig å kontrollere at tenningen til bilen er slått av. Hvis du vil bruke Mercedes PRO-adapteren i denne bilen igjen, må bilen legges inn på nytt i appen til Mercedes PRO-adapteren etter at adapteren er koblet til diagnosetilkoblingen (såkalt OBD-II-grensesnitt).

Hva skjer hvis adapteren ikke lenger er tilkoblet, for eksempel etter et verkstedbesøk eller en hovedinspeksjon?

Etter at adapteren er plugget inn i diagnosetilkoblingen igjen (såkalt OBD-II-grensesnittet), må du legge inn bilen på nytt i appen til Mercedes PRO-adapteren.

Hvorfor kreves en oppstart av Mercedes PRO-adapteren, og hvorfor brukes ikke et SIM-kort til dataoverføring?

Mercedes PRO-adapteren er godkjent av Daimler AG, CE-godkjent og godkjent for ettermontering i de kompatible seriene. Tallrike tekniske og organisatoriske sikkerhetsforanstaltninger brukes til å beskytte mot manipulering og tilgang fra uautoriserte personer. Dette inkluderer f.eks. aktiveringen av Mercedes PRO-adapteren din ved hjelp av en guidet prosess i Mercedes PRO adapter-appen. Sikkerhetstiltakene forbedres kontinuerlig i henhold til den teknologiske utviklingen. Mercedes PRO-adapteren bruker Bluetooth®-standarden for dataoverføring til smarttelefonen. En maskinvareløsning med en separat integrert mobilradiomodul har vi bevisst utelatt da denne krever ytterligere data og ytterligere kontraktsinnbinding for dataoverføringen. Dessuten kan du bedre kontrollere databruken ved hjelp av smarttelefonen og foreta passende innstillinger her.

Hvordan bruker jeg Mercedes PRO-adapteren?

Adapteren plugges inn i bilens diagnosetilkobling (såkalt OBD-II-grensesnitt).For Sprinter (BR 906) trenger man i tillegg en lengre dreielås for sikringsboksdekselet. En detaljert guide med bilder og trinn-for-trinn beskrivelse er tilgjengelig i hurtigveiledningen.For ytterligere detaljer om installasjonen kan du enten be en Mercedes-Benz forhandler om hjelp, eller du kan lese informasjonen på denne nettsiden.

Hva gjør jeg hvis jeg har glemt passordet til Mercedes PRO Adapter-appen?

Klikk på "Glemt passord?" i påloggingsskjermen i Mercedes PRO Adapter-appen Brukeren blir da ledet videre til siden "Tilbakestill passord" og kan tilbakestille passordet ved å skrive inn e-postadresse og tegn fra et bilde. Deretter mottar brukeren en e-post i sin innboks.

I hvilke land kan jeg bruke Mercedes PRO-adapteren?

Adapteren fungerer vanligvis i alle land så lenge smarttelefonen er tilkoblet internett og andre forutsetninger som en stabil Bluetooth-forbindelse, er oppfylt. Vær oppmerksom på at mobiloperatøren kan kreve ekstra gebyrer for roaming.

Spørsmål om appen til Mercedes PRO-adapteren

Hvilke funksjoner har Mercedes PRO-adapterens app?

Mercedes PRO-adapterens app tilbyr:

 • Administrasjon av turer inkl. innsyn i turinformasjon samt redigering, sammenslåing og eksport av turer
 • Oversikt over bilinformasjon (f.eks. total kilometerstand, tanknivå, biler som er tatt i bruk med appen, siste tilgjengelige posisjon)
 • Direkte informasjonsutveksling med flåtesjefen*
 • Import av spesialmål (POI-er) i smarttelefonnavigasjonen

* Appen må ikke brukes under kjøring. Overhold gjeldende lover og regler i ditt land for bruk av smarttelefonen i bilen mens du kjører.

Hvor mye data forbruker funksjonene i appen til Mercedes PRO-adapteren?

Appen til Mercedes PRO-adapteren krever ca. 300 MB per måned (9 timer per dag, 20 dager per måned).

Hvordan kobler jeg Mercedes PRO Adapter-appen til Mercedes PRO Adapter?

Oppstartprosessen for Mercedes PRO Adapter sammen med Mercedes PRO Adapter-appen består av fem trinn. Generelt må du være oppmerksom på at Mercedes PRO Adapter må være satt inn i diagnosekontakten (det såkalte .OBD II-grensesnittet) i bilen, og at oppstartprosessen for Mercedes PRO Adapter ikke er fullført før alle fem trinn er gjennomført i fastsatt rekkefølge.

 1. Knytte til bil

  Dersom føreren bruker appen for første gang, eller førerens turliste ennå ikke er full, blir føreren bedt om å starte opp appen etter å ha logget inn. Da må Bluetooth være aktivert på smarttelefonen og på forhånd være knyttet til Mercedes PRO Adapter via Bluetooth-menyen.

  Nå må tenningen i bilen slås på. Deretter begynner forsøket på å opprette forbindelse med Mercedes PRO Adapter.
   

 2. Finne kjøretøyet

  Når kontakt er opprettet i trinn 1, blir i neste trinn chassisnummeret til bilen som er tilknyttet via Mercedes PRO Adapter, lest ut. Deretter blir chassisnummeret vist for sjåføren på skjermen.
   

 3. Bekrefte kjøretøyet

  Etter at chassisnummeret er hentet opp fra bilen, kontrolleres internettforbindelsen til Mercedes PRO Adapter-appen i trinn 3. For å avslutte trinn 3 i oppstartprosedyren bekreftes bilen på systemsiden med det nevnte chassisnummeret.
   

 4. Konfigurere kjøretøyet

  I trinn 4 blir bilkonfigurasjonen hentet opp og synkronisert med serveren.
   

 5. Avslutte oppstartprosedyren

  I siste trinn av idriftsettelsen av Mercedes PRO Adapter blir føreren oppfordret til å slå av tenningen. Når tenningen slås av, blir kjøretøyets GPS-posisjon bestemt. Forbindelsen mellom Mercedes PRO Adapter og Mercedes PRO Adapter-appen er nå opprettet.

Kan jeg også bruke Mercedes PRO-adapteren uten Mercedes PRO-adapterens app?

Mercedes PRO-adapteren kan bare brukes sammen med appen til Mercedes PRO-adapteren.

Hva med data som sendes med appen til Mercedes PRO-adapteren på utenlandsreiser?

Det sendes bare data når det finnes en aktiv internettkobling. Vær oppmerksom på at mobiloperatøren kan kreve ekstra gebyrer for roaming.

Informasjon om bruk av Mercedes PRO-adapteren

Når du kobler Mercedes PRO-adapteren til diagnosekoblingen, er det i utgangspunktet sikret at

 • ingen funksjoner i bilens systemer blir begrenset,
 • startbatteriet ikke kan utlades,
 • ingen avgassovervåkingsinformasjon kan tilbakestilles.

Mercedes PRO-adapteren er utviklet for permanent bruk i diagnosekoblingen og skal alltid være tilkoblet.

Overhold gjeldende lover og regler i ditt land for bruk av smarttelefonen i bilen mens du kjører.

Ombygginger eller endringer på Mercedes PRO-adapteren påvirker produksjonssikkerheten og kan virke negativt på bilen. Viktig: Fare for personskader!

Du må ikke åpne Mercedes PRO-adapteren selv. Utfør aldri reparasjoner selv!

Håndter Mercedes PRO-adapteren forsiktig. Den kan bli skadet av støt, slag eller fall selv fra lav høyde.

Hold Mercedes PRO-adapteren vekk fra fuktighet og sterk varme.

Hold aldri Mercedes PRO-adapteren under vann eller i andre væsker. For rengjøring må du bare bruke en klut fuktet med vann. Ikke bruk aggressive rengjøringsmidler (eddik/sitronrenser, skuremiddel, kalk- eller neglelakkfjerner, universalrengjøringsmidler, nøytrale rengjøringsmidler, alkohol, oljeholdige rengjøringsmidler og sammenlignbare midler) eller grove børster eller svamper eller lignende hjelpemidler for rengjøring.

Oppbevar Mercedes PRO-adapteren og tilbehøret utilgjengelig for barn. Hvis små deler svelges, kontakt lege omgående. Det er fare for personskader og til og med livstruende skader!

Ved overdreven varmeutvikling i smarttelefonen må du kontrollere smarttelefonens funksjon. Hvis problemene vedvarer, må du slutte å kjøre appen på smarttelefonen og kontakte smarttelefonprodusenten.

Oppbevar eller fest smarttelefonen trygt før hver tur. Vær oppmerksom på at usikrede elementer som smarttelefoner medføre betydelige farer og kan skade passasjerene, så vel som andre trafikanter i situasjoner med brå bremsing.

Personer med høreapparater eller andre enheter med betegnelsen BAHA ® ("Bone Anchored Hearing Aid") eller med "delvis implanterte" eller "fullt implanterte" høreapparater kan oppleve forsterkede interferenslyder. Ta kontakt med høreapparatprodusenten for å diskutere alternativer.

Personer med medisinsk utstyr, f.eks. pacemaker eller defibrillator: Hvis du bruker Mercedes PRO-adapteren, er det en radioforbindelse mellom smarttelefonen og adapteren. Elektromagnetisk stråling kan påvirke funksjonen til medisinsk utstyr. Livsfare! Før du bruker Mercedes PRO-adapteren er det viktig at du informerer deg hos legen din eller produsenten av det medisinske utstyret om eventuelle virkninger av stråling fra Mercedes PRO-adapteren.

Bruk av mobiltelefoner er totalforbudt på bensinstasjoner. Det er fare for eksplosjoner, da batteriet kan løsne og falle ut hvis mobiltelefonen faller i bakken. Det kan antenne bensindampen med gnistene. Det er forbudt å fjerne eller sette inn Mercedes PRO-adapteren på bensinstasjoner.

Unngå all omvendt utvikling eller logging/dekompilering og eventuell kodemanipulering av programvaren som angår Mercedes PRO-adapteren og appen. Fare for personskader!

Smarttelefoner med jailbreak (uautorisert fjerning av restriksjoner på mobile operativsystemer som brukes av smarttelefonprodusenter) støttes ikke og er generelt utelukket fra bruk.

Med forbehold om tekniske endringer og feil eller avvik!

Mercedes PRO Adapter Askey Declaration of Conformity
Mercedes PRO Adapter Security Leaflet

Spørsmål om biladministrasjonsverktøyet

Hvordan kan jeg legge til / fjerne biler i flåten min?

Bilene legges til / fjernes av din Mercedes-Benz forhandler. Vennligst informer din Mercedes-Benz forhandler om bilen.

Hvordan kan jeg legge til / fjerne førere i flåten min?

Flåtesjefen din kan legge til / fjerne førerne i kundekontoen din. Du finner funksjonen i biladministrasjonsverktøyet under "fører" - "administrasjon".

Hvordan kan jeg legge til nye eller flere flåtesjefer i kundekontoen?

Flåtesjefene legges til / fjernes i kundekontoen av din Mercedes-Benz forhandler.

Er antall biler jeg kan legge til i biladministrasjonsverktøyet begrenset?

Nei, antall biler i biladministrasjonsverktøyet er ikke begrenset.

Hva gjør jeg hvis jeg har glemt passordet til kjøretøyadministrasjonsverktøyet?

Klikk på "Nytt passord" i påloggingsskjermen i Mercedes PRO Adapter-appen .Deretter blir brukeren ledet videre til siden "Nytt passord" og kan tilbakestille passordet ved å skrive inn sin e-postadresse. Deretter får brukeren en e-post i sin innboks.

Hvordan aktiveres tjenestene til Mercedes PRO connect?

For å aktivere tjenestene til Mercedes PRO connect for en bil med Mercedes PRO-adapter, må du gjøre følgende:

 1. Bilen må legges til i kundekontoen.
 2. Bilen må tas i bruk av en av førerne i kundekontoen. Føreren kan følge instruksjonene i appen til Mercedes PRO-adapteren2 ved behov.

Etter at bilen har blitt tatt i bruk av føreren, aktiveres tjenestene for bilen.

Delaktige underleverandører for Mercedes PRO connect ved klargjøring av tjenester og service

Volvo Information Technology AB (Wireless Car)
Assar Gabrielssons väg
405 08 Göteborg
Sverige

T-Systems International GmbH
Fasanenweg 5
70771 Leinfelden-Echterdingen
Tyskland

Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht N.V.e
Gelissendomein 5
6229 - Maastricht
Nederland

Amazon Web Services, Inc.
410 Terry Avenue North 
Seattle, WA 98109-5210
USA

Mercedes-Benz forhandlere
Gjør en avtale nå

Din lokale kontaktperson.

Finn rask og enkelt frem til din nærmeste Mercedes-Benz varebilforhandler.

Tre nye Mercedes-Benz Sprinter står ved siden av hverandre
Trinnvis

Slik starter du med Mercedes PRO connect.

Her finner du nyttige veiledninger, spørsmål og svar. Sett deg nærmere inn i forutsetningene og de tekniske kravene knyttet til klargjøring og bruk av Mercedes PRO connect.

Support.

mproconnect.nor@cac.mercedes-benz.com 00 800 3 7 77 77 77*

*Vi er tilgjengelige for deg døgnet rundt.