Mercedes PRO | Veelgestelde vragen en antwoorden

 • Ondersteuning gezocht?

  Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen rondom Mercedes PRO en het gebruik in het voertuig.

Vragen over de communicatiemodule

Vragen over de communicatiemodule

Algemene vragen over Mercedes PRO

Wat is Mercedes PRO?

Mercedes PRO is het nieuwe merk van Mercedes-Benz Vans voor alle huidige en toekomstige diensten, oplossingen en digitale diensten voor uw dagelijkse business. Ons doel: gebruikmaken van de digitale mogelijkheden die uw bedrijf nog efficiënter vormgeven

Mercedes PRO bundelt alle diensten die voor u belangrijk zijn op een webgebaseerd platform. Onder www.mercedes.pro krijgt u directe toegang tot mobiliteits-, financierings-, connectiviteits-1 en wagenparkoplossingen1, net als geïntegreerde aanbiedingen die veel verder gaan dan de klassieke bestelwagen.

De belangrijkste voordelen op een rijtje:

 • Een platform bundelt alle relevante diensten en aanbiedingen
 • Verhoogt de efficiëntie zodat u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten
 • Helpt kosten te besparen

Welke voordelen biedt Mercedes PRO?

Met Mercedes PRO kunnen alle service- en mobiliteitsaanbiedingen van Mercedes‑Benz Vans naadloos en efficiënt worden geïntegreerd. Via een portaal bundelen wij voor u  alle huidige en toekomstige services rondom uw bestelwagen –, van mobiel vlootmanagement en onderhoud tot op maat gemaakte holistische systeemoplossingen. Na aanmelding hebt u toegang tot gepersonaliseerde en voor u relevante thema's. En natuurlijk ook tot uw voertuigen.

Wat is het verschil tussen Mercedes me en Mercedes PRO?

Mercedes me is uitsluitend bedoeld voor particulieren en ontwikkeld met hun behoeften voor ogen. Het merk Mercedes PRO daarentegen is speciaal ontwikkeld voor bedrijven.

Hierbij staan vooral de onderwerpen efficiëntieverhoging en dagelijkse hulpfuncties voorop. Mercedes PRO helpt om uw bedrijf efficiënter te maken. U krijgt daarbij alle gegevens van één leverancier en kunt zich concentreren op wat echt telt.

Ik gebruik de Mercedes-Benz Sprinter met communicatiemodule als particulier (bv. als een kampeerwagen). Hoe kan ik de Mercedes PRO diensten in de MBUX gebruiken?

Wanneer u de nieuwe Mercedes-Benz Sprinter (model 907 en 910) gebruikt als particulier, kunt u specifieke Mercedes PRO diensten (internet in de wagen, Live Traffic Information incl. Car-to-X-Communication, multimediafuncties alsook de navigatiefuncties (zonder Send2Car)) in het voertuig gebruiken. Raadpleeg de beschrijvingen van de respectieve diensten voor de hardwarevoorwaarden.

Het activeringsproces voor particulieren om de Mercedes PRO diensten te gebruiken in combinatie met de MBUX – maar echter zonder gebruik van de Voertuigmanagement-tool en app – verschilt van de procedure voor bedrijven. Gelieve als particulier rechtstreeks contact op te nemen met uw plaatselijke concessiehouder. Door een particulierencontract voor Mercedes PRO bij uw plaatselijke concessiehouder te ondertekenen, wordt de hele procedure opgestart zodat u niet lang na ondertekening uw MBUX in uw voertuig met Mercedes PRO diensten kunt gebruiken. Bijkomende diensten in combinatie met de Voertuigmanagement-tool en de app zijn speciaal ontwikkeld voor bedrijfstoepassingen en staan niet ter beschikking van particulieren.

Wat zijn de verschillen tussen de geïntegreerde oplossing in de nieuwe Sprinter en de Mercedes PRO Adapter?

Zowel de Mercedes PRO Adapter als de geïntegreerde oplossing in de nieuwe Sprinter met de communicatiemodule (LTE) voor digitale services behoren tot hetzelfde merk –Mercedes PRO – en maken hier de connectiviteits- en fleetoplossing Mercedes PRO connect mogelijk.

De Mercedes PRO Adapter omvat vijf standaard services, terwijl de nieuwe Sprinter (met communicatiemodule (LTE) voor digitale services) acht verschillende meerwaardepakketten met een hele waaier van diensten aanbiedt.

Bovendien wordt de Mercedes PRO Adapter voor de Vito (modellenreeks 639 sinds 11/2010 en 447) alsook de Sprinter (modellenreeks 906) gebruikt en is deze gebaseerd op een Plug & Play-retrofitoplossing (OBD II-adapter). De bestelling gebeurt via uw Mercedes-Benz Partner. De communicatiemodule (LTE) voor digitale services is een in de fabriek gemonteerde oplossing en bevindt zich standaard in de Sprinter (modellenreeks 907/910) vanaf 06/2018. Een retrofit op grond van de voorbedrading is mogelijk.

De connectiviteit in de Mercedes PRO Adapter is mogelijk via de smartphone van de klant (Bluetooth). Bij de communicatiemodule (LTE) voor digitale services bevindt zich een vaste simkaart in het voertuig.

Hoe kan ik me registreren voor Mercedes PRO?

U hebt twee verschillende mogelijkheden voor de registratie van Mercedes PRO:

 1. Zelfregistratie via de Mercedes PRO Portal
 2. Neem contact op met uw Mercedes-Benz partner

Heb ik een internetverbinding nodig op mijn smartphone om Mercedes PRO te kunnen gebruiken?

Met een nieuwe Sprinter (modellenreeks 907/910) hebt u geen internetverbinding op uw smartphone nodig omdat de simkaart vast in het voertuig is ingebouwd. Zo is het mogelijk om Mercedes PRO connect ook zonder smartphone te gebruiken. In elk geval zijn de diensten die speciaal werden ontwikkeld om de dagelijkse werkdag van de bestuurder te vergemakkelijken, verbonden met de Mercedes PRO connect App.

Met de Mercedes PRO Adapter is een internetconnectie via de Bluetooth-verbinding van uw smartphone noodzakelijk.

Wat is Mercedes PRO connect?

De digitale en verbonden toekomst voor auto’s is in een stroomversnelling geraakt: De professionele connectiviteits- en fleetoplossingen van Mercedes PRO connect verbinden bedrijven met hun voertuigen en helpen om de efficiëntie en productiviteit te verhogen – zowel in bedrijfsleiding als in controlling en fleetmanagement. De voordelen gaan van minder stilstandtijden door een vooruitziend onderhoudsmanagement tot overzichtelijk voorbereide gegevens voor bedrijfseconomische analyse.

In de voertuigmanagement-tool kunnen de voertuigen en bestuurders2 overzichtelijk gecoördineerd en efficiënt ingezet worden. Voor de bestuurders2 is er de Mercedes PRO connect App2 om informatie uit te wisselen met de fleetmanager via de voertuigmanagement-tool, alsook voor voertuigspecifieke informatie.

Welke technische oplossingen worden aangeboden in het kader van Mercedes PRO connect?

Mercedes PRO connect stelt hardware-oplossingen ter beschikking van de klant.

Van een instapoplossing met de Mercedes PRO adapter tot de professionele oplossing met de geïntegreerde communicatiemodule voor digitale services. Meer informatie over Mercedes PRO Adapter vindt u onder: De Mercedes PRO Adapter

De nieuwe Sprinter biedt met de geïntegreerde fabrieksoplossing uitgebreide integratie in de voertuigarchitectuur die de grondslag vormt voor een groot aantal connectivity services. De connectiviteits- en wagenparkoplossing Mercedes PRO connect bestaat hier uit de communicatiemodule voor digitale services, de voertuigmanagement-tool voor de wagenparkchef en de Mercedes PRO connect-app voor de bestuurder.  De professionele connectiviteit- en wagenparkoplossing vergemakkelijkt de communicatie voor wagenparkbeheerders en bestuurders en draagt bij aan de verhoging van de efficiëntie en productiviteit in uw dagelijkse bedrijfsvoering. Meer Mercedes PRO connect-oplossingen worden te zijner tijd in het portfolio opgenomen.

 

Waar kan ik de services kopen?

U kunt de digitale services van de communicatiemodule in verschillende meerwaardepakketten via de Mercedes PRO Portal/Mercedes PRO Store aanschaffen. De Mercedes PRO Adapter is verkrijgbaar bij uw Mercedes-Benz partner.
Meer informatie over de installatie van de adapter vindt u op onze webpagina of neem contact op met uw Mercedes-Benz partner.

Moet ik me voor elke service apart registreren?

Door de eenmalige registratie voor Mercedes PRO ontvangt u na de desbetreffende aankoop toegang tot alle beschikbare services.

Is het mogelijk services afzonderlijk te kopen?

Als klant kunt u voor de nieuwe Sprinter meerwaardepakketten met verschillende services kopen, die u een bijzonder voordeel bieden - bijv. navigatie of rijstijlanalyse. De aanschaf van de service in het pakket levert u ook een prijsvoordeel op.

Bij Mercedes PRO Adapter is een pakket van vijf services direct met de hardware verbonden.

Hoe kan ik de Mercedes PRO-services activeren?

Om de Mercedes PRO-services te activeren moeten de volgende stappen worden uitgevoerd:

 1. Het voertuig moet reeds in uw account zijn aangemaakt
 2. U moet de services in de Mercedes PRO Portal/Mercedes PRO Store aanschaffen
 3. Services kunnen aan een bepaald voertuig worden toegewezen
 4. Als de services zijn toegewezen, worden deze automatisch geactiveerd

Hoe kan ik de Mercedes PRO-services deactiveren?

Om services te deactiveren, moeten vier stappen worden uitgevoerd:

 1. Open het productoverzicht in de Mercedes PRO Portal
 2. Voertuig selecteren
 3. Selecteer de service
 4. Deactiveer de service

Wat zijn de technische voorwaarden voor het gebruik van Mercedes PRO connect?

De nieuwe Sprinter vanaf het productiejaar 2018 (modelserie 907/910) heeft de vereiste hardware in Europa en de VS standaard via de geïntegreerde communicatiemodule (LTE) voor digitale services aan boord. Een uitzondering vormen de instapmodellen 'Crew' en 'Worker' – hierbij kan de communicatiemodule als optie worden geselecteerd.

Door de uitgebreide integratie in de voertuigarchitectuur vormt dit een grondslag voor een groot aantal connectiviteitsservices.

Kan ik Mercedes PRO connect voor andere Mercedes-modellen gebruiken?

De geïntegreerde oplossing is bij levering vooralsnog alleen beschikbaar bij de Sprinter (modelserie 907/910). Wij streven er echter naar om onze services in de toekomst ook bij andere modellen aan te bieden. Voor oudere Mercedes-Benz Vans bieden wij nu al een achteraf in te bouwen oplossing aan - de Mercedes PRO Adapter. Meer informatie vindt u onder Mercedes PRO Bestanddelen & Voorwaarden.

Kan ik voertuigen van andere merken in Mercedes PRO connect integreren?

In de eerste stap concentreren wij ons op de Mercedes-Benz modellen.

In heb reeds een Mercedes me-account. Kan ik de logingegevens ook voor Mercedes PRO gebruiken?

Ja, u kunt zich met uw Mercedes me logingegevens bij Mercedes PRO aanmelden. Desalniettemin moet u een Mercedes PRO account aanmaken. Uw gegevens van Mercedes me worden van rechtswege niet doorgegeven.

Worden mijn persoonlijke gegevens of gegevens van mijn onderneming door Daimler aan andere ondernemingen doorgegeven?

De gegevens van de gebruiker en de onderneming worden alleen aan andere ondernemingen doorgegeven wanneer dit voor de uitvoering van de door de klant bestelde services is vereist. Daimler zal zonder uitdrukkelijke toestemming van de klant geen persoonsgegevens voor commerciële doeleinden doorgeven.

Waarom moet ik een persoonlijk support-wachtwoord invoeren?

Indien nodig, kan een medewerker van de Mercedes-Benz partner of de klantenservice met uw naam toegang krijgen tot uw bedrijfsaccount, nadat u het persoonlijke support-wachtwoord hebt ingevoerd. Dit is alleen voor de gebruiker zelf zichtbaar.

Dit moet verhinderen dat onbevoegden toegang hebben tot uw bedrijfsaccount. Mocht u hulp nodig hebben in de Mercedes PRO Portal waarvoor toegang tot uw account door een Mercedes-Benz partner of de klantenservice vereist is, geef dan uw support-wachtwoord door wanneer u daarom gevraagd wordt. U kunt het support-wachtwoord te allen tijde wijzigen.

Ik wil mijn persoonlijk support-wachtwoord wijzigen. Hoe moet ik dat doen?

 1. Meld u aan en open uw persoonlijke gegevens.
 2. U kunt eenvoudig een nieuw support-wachtwoord invoeren zonder eerst het oude support-wachtwoord in te voeren (voer het support-wachtwoord in conform de specificatie: minstens 6 tekens, maximaal 20 tekens, geen spaties)
 3. U moet het nieuwe support-wachtwoord vanwege mogelijke tikfouten tweemaal invoeren en de knop 'Opslaan' indrukken.

Hoe kan ik mijn persoonlijke gebruikersaccount wissen?

Een gebruiker heeft de mogelijkheid zich zelf binnen een ondernemersaccount te wissen. Het wissen moet door een bedrijfsadministrator in het gebruikersbeheer van de Mercedes PRO Portal worden uitgevoerd door op het prullenbak-symbool te klikken. De gewiste gebruiker wordt via e-mail geïnformeerd.

Vragen over de communicatiemodule voor digitale services

Wat is de Mercedes PRO communicatiemodule (LTE) voor digitale services?

De standaard ingebouwde SIM-kaart van de communicatiemodule (LTE) voor digitale services maakt een betrouwbare, snelle verbinding van het voertuig met internet3 mogelijk. Deze wordt voor het Mercedes-Benz noodoproepsysteem4, voor Live Traffic Information en voor alle andere services van Mercedes PRO connect gebruikt. Mercedes PRO connect biedt u een hoge mate van transparantie, controle en ondersteuning om uw werkdag nog efficiënter te maken.

Voor uw gebruik moet het voertuig door de Mercedes-Benz partner zijn gekoppeld, moet de klant in de klantenportal 'Mercedes PRO' zijn geregistreerd en moeten de gebruiksvoorwaarden zijn geaccepteerd. Op de klantenportal kunnen de Mercedes PRO connect meerwaardepakketten naar behoefte worden samengesteld en beheerd. De communicatiemodule (LTE) voor digitale services zorgt voor een zeer snelle en betrouwbare overdracht van gegevens met standaard ingebouwde SIM-kaart en schept de technische voorwaarde voor gebruik van de services van Mercedes PRO connect4.

De nieuwe Sprinter vanaf het productiejaar 2018 (modelserie 907/910) heeft in Europa en de VS standaard de geïntegreerde communicatiemodule (LTE) voor digitale services aan boord.

De voertuiginstapmodellen 'Crew' en 'Worker' vormen een uitzondering.

Voor meer informatie over de installatie neemt u contact op met uw geautoriseerde Mercedes-Benz partner of bezoekt u onze de homepage: Mercedes PRO

Hoe start ik het gebruik van de communicatiemodule (LTE) voor digitale services?

De communicatiemodule (LTE) voor digitale services is standaard in het voertuig ingebouwd en wordt door de aanschaf van de services in de Mercedes PRO Portal geactiveerd (en/of de activering wordt door de aanschaf van de services en de toewijzing aan het voertuig geactiveerd).

Welke services worden door de communicatiemodule (LTE) voor digitale services ondersteund?

U kunt services in de volgende categorieën selecteren. Binnen deze zogenaamde meerwaardepakketten vindt u Basisservices en services die aanvullend kunnen worden geboekt.

Voor de nieuwe Sprinter zijn er acht meerwaardepakketten met digitale services beschikbaar:

 • Geoptimaliseerde ondersteuning
 • Digitale registraties
 • Efficiënt wagenparkbeheer
 • Efficiënte analyse van de rijstijl
 • Vereenvoudigde wagenparkcommunicatie
 • Verbeterde navigatie
 • Mobiele voertuigbediening
 • Gegevensinterfaces Mercedes-Benz Vans

Vragen over Mercedes PRO connect-app

Waarvoor heb ik de Mercedes PRO connect-app nodig?

Mercedes PRO connect maakt de communicatie tussen wagenparkmanager en bestuurder2 comfortabel en ongecompliceerd: Met de Mercedes PRO connect-app2 voor de bestuurder2 en de voertuigmanagement-tool voor de wagenparkbeheerder.

Als gebruiker van de Mercedes PRO connect-app2 vindt de communicatie via de smartphone plaats. Bovendien kan de bestuurder2 met behulp van de app zelf een voertuig toewijzen.

Afhankelijk van de geboekte services kan de bestuurder met de Mercedes PRO connect-app ook direct zijn afgelegde ritten bekijken of het aan hem toegewezen voertuig op afstand openen en sluiten.

Hoeveel kost de Mercedes PRO Adapter-app?

De Mercedes PRO Adapter-app is gratis beschikbaar in de App Store van Apple en in de Google Play Store.

Welke basisfuncties biedt de Mercedes PRO connect-app?

De Mercedes PRO connect-app biedt de volgende basisfuncties:

 1. Het Dashboardmanagement van de Mercedes PRO connect-app2 geeft de bestuurder2 op overzichtelijke wijze de belangrijkste informatie over het hem toegewezen voertuig – zoals het brandstofpeil en het resterende kilometers – en stelt hem in staat administratieve instellingen uit te voeren.
 2. Met Voertuig zoeken kan de bestuurder2 vanuit zijn actuele standplaats naar zijn voertuig navigeren.

Hoe groot is het datavolume dat wordt verbruikt wanneer de functies van de Mercedes PRO-app worden gebruikt?

Dat hangt af van het gebruik. De app is standaard voor iOS en Android geprogrammeerd waardoor alleen dynamische gegevens, zoals de rittenlijst of de berichten, met de servers uitgewisseld worden.

De Mercedes PRO connect-app heeft bij frequent gebruik ca. 300 MB per maand nodig (9 uur per dag, 20 dagen per maand).

Het datavolume van de services die direct via de communicatiemodule in het voertuig geleverd wordt, is bij de prijs van de aanbieding inbegrepen.

Moet ik de Mercedes PRO connect-app met de communicatiemodule (LTE) voor digitale services verbinden?

U hoeft de Mercedes PRO connect-app niet met de communicatiemodule (LTE) voor digitale services te verbinden. Alle noodzakelijke gegevens zijn in de voertuigmanagement-tool beschikbaar.

De Mercedes PRO connect-app zendt uw gegevens automatisch naar de voertuigmanagement-tool, die met de Mercedes PRO Portal wordt gesynchroniseerd.

Kan ik de communicatiemodule (LTE) voor digitale services zonder smartphone gebruiken?

Bij de communicatiemodule (LTE) voor digitale services verloopt de connectivity via de geïntegreerde SIM-kaart in het voertuig. Daarom is het theoretisch mogelijk Mercedes PRO connect ook zonder smartphone te gebruiken. De services die speciaal zijn ontwikkeld om de bestuurder te helpen bij zijn dagelijkse werkzaamheden, zijn echter verbonden met de Mercedes PRO connect-app.

Hoe werkt de gegevensoverdracht van de Mercedes PRO connect-app tijdens reizen in het buitenland?

Gegevens worden alleen overgedragen wanneer er een actieve internetverbinding is. Houd er rekening mee dat uw mobiele provider roamingkosten kan berekenen.

De Mercedes PRO Adapter-app van Mercedes, die ik met mijn Van verbind, heb ik al. Kan ik de Mercedes PRO Adapter-app samen met de Mercedes PRO connect-app gebruiken?

Nee, momenteel kunt u de Mercedes PRO Adapter-app en de Mercedes PRO connect-app niet samen gebruiken omdat ze niet met elkaar zijn verbonden.
De Mercedes PRO connect-app is voor de applicatie met de geïntegreerde communicatiemodule (LTE) voor digitale services en de overeenkomstige voertuigmanagement-tool bestemd. De Mercedes PRO Adapter-app met de Mercedes PRO Adapter moet met de overeenkomstige voertuigmanagement-tool worden gebruikt. Houd er rekening mee dat voor de marktintroductie van Mercedes PRO connect in de nieuwe Sprinter een voertuigmanagement-tool voor de Fabrieksoplossing met communicatiemodule (LTE) voor digitale services bestaat en een afzonderlijke voertuigmanagement-tool voor de achteraf aan te brengen oplossing met de Mercedes PRO Adapter.

De Mercedes me-app van Mercedes, die ik met mijn vrachtwagen of Van verbind, heb ik al. Kan ik de Mercedes me-app samen met de Mercedes PRO connect-app gebruiken?

Nee, momenteel kunt u de Mercedes me-app en de Mercedes PRO connect-app niet samen gebruiken omdat ze niet met elkaar zijn verbonden. De Mercedes me-app is niet bestemd voor zakelijk gebruik met Mercedes PRO.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord voor de Mercedes PRO connect-app ben vergeten?

Klik op 'Nieuw wachtwoord?' op het aanmeldscherm van de Mercedes PRO connect-app. U wordt naar de pagina 'Wachtwoord resetten' doorgestuurd waar u uw wachtwoord kunt resetten door uw 'E-mailadres' en de 'Karakters uit een beeld' in te voeren. De betreffende e-mail wordt naar uw postbus gestuurd.

Vragen over de voertuigmanagement-tool

Wat is de voertuigmanagement-tool en waarom heb ik deze nodig?

De wagenparkbeheerder ontvangt via de voertuigmanagement-tool een overzicht van het gehele wagenpark. Indien nodig, kunt u de voor u belangrijke informatie eruit filteren. Zo wordt u op tijd over ophanden zijnde onderhoudswerkzaamheden geïnformeerd, kunt u de positie van de voertuigen bepalen en zo nieuwe opdrachten beter indelen, reeds afgelegde ritten bekijken en de volgende bestellingen aan de Mercedes PRO connect-app2 doorgeven. Dit ondersteunt een proactieve onderhoudsplanning en een efficiënte werkplanning.

Voordat de voertuigen in de voertuigmanagement-tool beheerd kunnen worden, moeten deze in de Mercedes PRO Portal worden aangemaakt. Enkele voertuiggegevens, zoals model, brandstoftype en transmissiesoort, worden aan de hand van het chassisnummer automatisch in de voertuigmanagement-tool geladen en kunnen daar worden bekeken.

Bovendien kunnen er gegevens worden toegevoegd: bijvoorbeeld kenteken, informatie over het leasecontract of termijnen voor de volgende algemene periodieke keuring, de volgende bandenwissel of vrije tekstinformatie over bijvoorbeeld optionele onderdelen.

Welke basisfuncties biedt de voertuigmanagement-tool?

De voertuigmanagement-tool biedt onder andere de volgende basisfuncties:

 • Met het Dashboardmanagement als startpagina van de voertuigmanagement-tool en zijn vrij selecteerbare en configureerbare widgets krijgt de wagenparkbeheerder snel een overzicht van zijn belangrijkste onderwerpen. Afhankelijk van de geboekte service, bijvoorbeeld over voertuiglocaties en -onderhoud, kilometrage en veel meer.
 • Met de Meldingen in de voertuigmanagement-tool is de wagenparkbeheerder altijd op de hoogte van belangrijke gebeurtenissen. Afhankelijk van de geboekte service, bijvoorbeeld wanneer een voertuig een geofence verlaat.
 • Met het Contractmanagement kunt u handmatig informatie, zoals begin en ‑einde van een leasecontract, een contractueel overeengekomen kilometrage en een contractnummer, in de voertuigmanagement-tool opslaan.

Wat kost het gebruik van de voertuigmanagement-tool?

Het gebruik van de voertuigmanagement-tool in combinatie met Mercedes PRO is momenteel kosteloos.

Vito eCell

Algemeen: Ik heb een vraag over mijn eCell-voertuig.

 • Bij vragen over uw stroomvoorziening, raadpleeg uw Wallbox-aanbieder.
  (bijv.. TMH; telefoon: +49 89 4161 430 70, e-mail: service@mobilityhouse.com)
 • Indien u de Wallbox via Mercedes-Benz heeft aangeschaft, wendt u zich dan tot uw Mercedes-Benz Service-Partner of neem contact op met de klantenservice: 00 800 9777 7777.
 • Bij vragen over uw services, neem contact op met de klantenservice van Mercedes-Benz: telefoon: 00 800 3777 7777, e-mail: mproconnect.nld@cac.mercedes-benz.com

Hoe kan ik mijn eCell-voertuig met succes opladen?

Voorwaarden voor het succesvol opladen zijn:

 • Er wordt voldoende tijd uitgetrokken voor het volledig opladen van het voertuig
 • De stekker is correct ingestoken en op de stroomvoorziening aangesloten 
 • De motorkap is gesloten
 • Het voertuig staat in de parkeerstand 
 • Er heeft een succesvolle identificatie met de RFID-kaart aan het laadstation plaatsgevonden 

Hoe kan ik het klimaat in mijn eCell-voertuig met succes vooraf regelen?

Voorwaarden voor een succesvolle klimaatregeling vooraf zijn:

 • De klimaatregeling vooraf is geactiveerd en de juiste starttijd is vastgesteld 
 • Alle ruiten en portieren zijn gesloten
 • De motorkap is gesloten 
 • Het voertuig in de parkeerstand zetten 
 • De stekker is correct ingestoken en op de stroomvoorziening aangesloten (bij het opladen zonder Wallbox thuis kan de klimaatregelingsprestatie minder zijn)
 • De vooraf ingestelde temperatuur in het voertuig en de buitentemperatuur zijn verschillend (als beide temperaturen hetzelfde zijn, vindt er geen klimaatregeling vooraf plaats)
 • De accustand bedraagt meer dan 15%

Betrokken onderaannemers voor Mercedes PRO connect bij het aanbieden van de services

T-Systems International GmbH
Fasanenweg 5
70771 Leinfelden-Echterdingen
Duitsland

Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht N.V.e
Gelissendomein 5
6229 Maastricht
Nederland

LogiBright GmbH
Kolbäckerstrasse 28
70567 Stuttgart
Duitsland

Pentasys AG
Ruedesheimer St. 9
80686 München
Duitsland

Microsoft Deutschland GmbH
Meitnerstraße 9
70563 Stuttgart
Duitsland

Jambit GmbH
Erika-Mann-St. 63
80636 München
Duitsland

Intuity Media Lab GmbH
Feuerseeplatz 14
70176 Stuttgart
Duitsland

Codecentric AG
Hochstraße 11
42697 Solingen
Duitsland

Daimler TSS GmbH
Wilhelm-Runge-St. 11
89081 Ulm
Duitsland

Microsoft Ireland Operations Ltd.
Carmenhall Rd., Sandyford Incl.E.
Dublin 18
Ierland

Complevo GmbH
Franklinstr. 14
10587 Berlin
Duitsland

Mercedes-Benz.io GmbH
Breitscheidstr. 10
70174 Stuttgart
Duitsland

Vragen over de Mercedes PRO Adapter

Vragen over de Mercedes PRO Adapter-app

Algemene vragen over Mercedes PRO

Wat is het verschil tussen Mercedes me en Mercedes PRO?

Mercedes me is uitsluitend bedoeld voor particulieren en hun behoeften. Het overkoepelende merk Mercedes PRO daarentegen is speciaal ontwikkeld voor zakelijke bestelwagenklanten en hun behoeften.

Hierbij staan vooral de thema's hogere efficiëntie en productiviteit centraal. Mercedes PRO helpt u uw bedrijf efficiënter te maken. U krijgt daarbij alles transparant uit één hand en kunt zich concentreren op uw core business.

Welke serviceoplossingen worden in het kader van Mercedes PRO connect aangeboden?

Momenteel biedt Mercedes PRO connect een achteraf integreerbare connectiviteits- en wagenparkoplossing, bestaande uit de Mercedes PRO Adapter, de voertuigmanagement-tool voor wagenparkbeheerders en de Mercedes PRO Adapter-app voor bestuurders van zakelijk gebruikte bestelwagens.

Later zullen nog andere Mercedes PRO connect-oplossingen aan het bestaande programma worden toegevoegd.

Hoeveel kost de Mercedes PRO Adapter-app?

De Mercedes PRO Adapter-app is gratis verkrijgbaar in de Apple App Store en de Google Play Store.

Wat kost het gebruikt van de voertuigmanagement-tool?

Het gebruik van de voertuigmanagement-tool is in combinatie met de Mercedes PRO Adapter momenteel gratis.

Wat zijn de technische voorwaarden voor het gebruik van Mercedes PRO connect?

Mercedes PRO connect is momenteel compatibel met de volgende Mercedes-Benz bestelwagens:

 • Sprinter (BR 906) vanaf productiejaar 2006
 • Vito (447-serie) vanaf productiejaar 2014
 • Vito (639-serie) vanaf facelift 11/2010

Daarnaast hebt u om de app te gebruiken en gegevens te verzenden een van de volgende smartphonemodellen nodig: Apple iPhone met besturingssystemen vanaf iOS 9 en smartphones met besturingssysteem Android OS vanaf versie 5.0. Smartphones met Root-toegang of Jailbreak worden om veiligheidsredenen niet ondersteund.

Kan ik voertuigen van andere merken in Mercedes PRO connect integreren?

In de eerste stap concentreren wij ons op de Mercedes-Benz modellen.

Welke gegevens van mij worden naar Daimler AG doorgestuurd?

De volgende gegevens worden aan de systemen van Daimler AG doorgegeven: voertuiggegevens (voertuigidentificatienummer, kilometerstand, brandstofpeil, accuspanning, contactstatus, gepland onderhoud, rittenlijst (GPS-posities van begin tot einde van de rit), werkplaats- en servicecode, tijdstempel, GPS Position Heading, GPS Position Latitude, GPS Position Longitude), persoonsgegevens (bedrijfsnaam, bedrijfsadres, voor- en achternaam wagenparkbeheerder, e-mail wagenparkbeheerder, telefoonnummer wagenparkbeheerder, gebruikersnaam wagenparkbeheerder, wachtwoord wagenparkbeheerder, voor- en achternaam bestuurder, e-mail bestuurder, telefoonnummer bestuurder, gebruikersnaam bestuurder, wachtwoord bestuurder, geo-positiegegevens). De overdracht van de gegevens is noodzakelijk om u of uw medegebruikers de actuele voertuigstatus ter beschikking te kunnen stellen en u passende onderhoudsoffertes te kunnen doen. Daimler AG maakt aan de hand van de verstuurde gegevens geen bewegingsprofielen, de gegevens worden niet voor interne analyses gebruikt, maar dienen uitsluitend voor het uitvoeren van de Mercedes PRO connect-services.

Belangrijk:

Het doel van elke rit kan via de Mercedes PRO Adapter-app worden ingesteld. Er zijn drie mogelijke statussen:

 • Zakelijk
 • Woon-werkverkeer
 • Privé

In de status 'Privé' en 'Woon-werkverkeer' worden de ritten in het rittenboek anoniem weergegeven, zowel in de voertuigmanagement-tool als in de Mercedes PRO Adapter-app. Bovendien worden tijdens het rijden in deze status geen positiegegevens van het voertuig naar de voertuigmanagement-tool gestuurd. Dat betekent dat de wagenparkbeheerder de actuele voertuigpositie dus niet in de voertuiglogistiek kan bekijken.

Hoe registreer ik me voor Mercedes PRO connect?

Om u voor Mercedes PRO connect te registreren en de services te kunnen gebruiken, neemt u contact op met uw Mercedes-Benz dealer. Hij/zij zal u bij de activering en ingebruikname van uw Mercedes PRO connect-account ondersteunen.

Hoe zeg ik mijn kaderovereenkomst voor Mercedes PRO connect op?

U kunt uw Mercedes PRO connect-raamovereenkomst op elk moment schriftelijk en rekening houdend met nationale opzegtermijnen opzeggen. Neem telefonisch contact op met ( 0080037777777 ) of stuur een e-mail (mproconnect.nld@cac.mercedes-benz.com) naar het Customer Assistance Center. Nadat uw opzegging is gecontroleerd, ontvangt u een bevestiging.

Houd er rekening mee dat uw Mercedes PRO-account door het opzeggen van de kaderovereenkomst aan het einde van de opzegtermijn wordt gedeactiveerd en u hiermee geen toegang meer hebt tot de tool Voertuigmanagement voor het gebruik van Mercedes PRO connect-services.

Vragen over de Mercedes PRO Adapter

Vragen over de Mercedes PRO Adapter

De Mercedes PRO Adapter is een achteraf uit te bouwen connectiviteits- en fleetoplossing. De adapter wordt in de diagnosekoppeling (zogenaamde OBD-II-interface) van het voertuig geplaatst.

Meer details over de installatie van de adapter vindt u op deze website of u bij uw Mercedes-Benz dealer.

Welke services worden door de Mercedes PRO Adapter ondersteund?

 • Voertuigstatus
 • Voertuiglogistiek
 • Onderhoudsmanagement
 • Wagenparkcommunicatie
 • Digitaal rittenboek

Wat is het verschil tussen Mercedes PRO Adapter en Mercedes Pro connect?

De Mercedes PRO Adapter is een achteraf in te bouwen telematica-oplossing voor voertuigen die nog niet af fabriek zijn uitgerust voor connectiviteit. De Mercedes PRO Adapter is de eerste hardwareoplossing die Mercedes PRO connect ondersteunt. Er zullen nog meer hardware en telematische connectiviteits- en wagenparkoplossingen voor Mercedes PRO connect volgen.

Kan ik voor het gebruik van Mercedes PRO connect een andere adapter dan de Mercedes PRO Adapter gebruiken?

Nee, de Mercedes PRO Adapter-app functioneert alleen met de Mercedes PRO Adapter.

Waar kan ik een Mercedes PRO Adapter krijgen?

De Mercedes PRO Adapter is verkrijgbaar bij uw Mercedes-Benz dealer. Meer details over de installatie van de adapter vindt u op deze website of u bij uw Mercedes-Benz dealer.

Kan mijn voertuig door gebruik van de Mercedes PRO Adapter beschadigd raken?/Wat gebeurt er in het voertuig wanneer ik de Mercedes PRO Adapter insteek?

De Mercedes PRO Adapter is een door Daimler AG getest en vrijgegeven accessoire met CE-certificaat voor de compatibele modellen.Bij het aansluiten van de Mercedes PRO Adapter met de diagnose-interface (zogenoemde OBD-II-interface) is in principe vastgesteld dat

 • de voertuigsystemen naar behoren blijven werken;
 • de startbatterij niet kan ontladen;
 • er geen uitlaatgascontrole wordt gereset.

In de verpakking van uw Mercedes PRO Adapter vindt u een aanvulling op de handleiding.Bewaar deze aanvulling in uw gebruiksaanwijzing.

Kan ik de Mercedes PRO Adapter na gebruik gewoon verwijderen?

Ja, dat is mogelijk. Hierbij moet u er echter op letten dat het contact van uw voertuig is uitgeschakeld. Als u de Mercedes PRO Adapter opnieuw in dit voertuig wilt gebruiken, moet nadat de diagnoseaansluiting ('OBD2-bus') is geplaatst, het voertuig in de Mercedes PRO Adapter-app in bedrijf worden gesteld.

Wat gebeurt er wanneer de adapter niet meer is aangesloten, bijvoorbeeld na een werkplaatsbezoek of APK (Algemene Periodieke Keuring)?

Nadat de adapter weer in de diagnose-aansluiting (OBD2-bus) is geplaatst, moet het voertuig in de Mercedes PRO Adapter-app opnieuw in bedrijf worden gesteld.

Waarom moet de Mercedes PRO Adapter in bedrijf worden gesteld en waarom wordt voor de gegevensoverdracht geen simkaart gebruikt?

De Mercedes PRO Adapter is een door Daimler AG getest en vrijgegeven accessoire met CE-certificaat voor de compatibele modellen.Als bescherming tegen manipulatie en tegen toegang van ongeautoriseerde personen worden omvangrijke technische en organisatorische veiligheidsmaatregelen getroffen. Bijvoorbeeld dat uw Mercedes PRO Adapter via een tot stand gebracht proces in de Mercedes PRO Adapter app wordt geactiveerd. De veiligheidsmaatregelen worden continu aangepast aan de technologische ontwikkelingen. De Mercedes PRO Adapter gebruikt de Bluetooth®-standaard om gegevens uit te wisselen met de smartphone. Er werd bewust niet gekozen voor een hardwareoplossing met apart geïntegreerde mobiele module omdat hierbij voor de gegevensoverdracht extra kosten voor u en een bijkomend contract ontstaan.Daarnaast kunt u de gegevensoverdracht met uw smartphone beter controleren en correct instellen.

Hoe stel ik de Mercedes PRO Adapter in bedrijf?

De adapter wordt in de diagnose-interface ('OBD2-bus') van het voertuig geplaatst. Bovendien moet er bij de Sprinter (BR 906) op worden gelet dat er een langere draaisluiting voor de afdekking van de zekeringenkast nodig is. Een gedetailleerde handleiding met foto's en stap voor stap-beschrijving vindt u in de Quick Guide. Meer details over de installatie van de adapter vindt u op deze website of u bij uw Mercedes-Benz dealer.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord voor de Mercedes PRO Adapter App ben vergeten?

Klik in het aanmeldscherm van de Mercedes PRO Adapter App op 'Wachtwoord vergeten?' . Vervolgens wordt u doorgestuurd naar de pagina 'Wachtwoord resetten' waar u uw e-mailadres en de tekens uit een afbeelding kunt invoeren om uw wachtwoord te resetten. De mail hierover ontvangt u naderhand in uw Postvak IN.

In welke landen kan ik de Mercedes PRO Adapter gebruiken?

De adapter functioneert in principe in elk land, zolang de smartphone een internetverbinding heeft en aan alle andere voorwaarden voldoet, zoals een stabiele Bluetooth-verbinding. Let erop dat uw provider extra roamingkosten kan aanrekenen.

Vragen over de Mercedes PRO Adapter-app

Over welke functionaliteiten beschikt de Mercedes PRO Adapter-app?

De Mercedes PRO Adapter app biedt:

 • Beheer van ritten inclusief bekijken van voertuiginformatie en bewerken, combineren en exporteren van ritten
 • Overzicht van voertuiginformatie (bijvoorbeeld totale kilometerstand, brandstofpeil, in bedrijf genomen voertuigen met app, laatst beschikbare positie)
 • Directe uitwisseling van informatie met de wagenparkbeheerder*
 • overname van POI’s in smartphonenavigatie

* De app mag niet tijdens het rijden worden bediend. Houd rekening met de in uw land geldende wettelijke voorschriften met betrekking tot het gebruik van een smartphone tijdens het rijden.

Hoeveel datavolume verbruiken de functies van de Mercedes PRO Adapter-app?

De Mercedes PRO Adapter-app heeft bij frequent gebruik circa 300 MB per maand nodig (9 uur per dag, 20 dagen per maand).

Hoe verbind ik de Mercedes PRO Adapter App met de Mercedes PRO Adapter?

De Mercedes PRO Adapter en de Mercedes PRO Adapter App worden in vijf stappen in gebruik genomen. Over het algemeen moet u erop letten dat de Mercedes PRO Adapter in de diagnose-interface (zog. OBD-II-interface) van het voertuig is gestoken en de ingebruikname van de Mercedes PRO Adapter alleen is voltooid wanneer alle vijf stappen in de aangegeven volgorde correct worden uitgevoerd.

 1. Voertuig verbinden

  Als de bestuurder de Mercedes PRO Adapter App voor het eerst opstart of zijn rittenlijst nog leeg is, wordt hem bij het aanmelden gevraagd het ingebruiknameproces te doorlopen. Hiervoor moet Bluetooth op de smartphone geactiveerd zijn en met de Mercedes PRO Adapter van tevoren via het Bluetooth-menu worden verbonden.

  Nu moet het contact van het voertuig worden ingeschakeld. Vervolgens wordt geprobeerd verbinding te maken met de Mercedes PRO Adapter.
   

 2. Voertuig vinden

  Als bij stap 1 de verbinding is geslaagd, wordt in stap 2 het voertuigidentificatienummer (VIN) van het met de Mercedes PRO Adapter verbonden voertuig uitgelezen. Vervolgens krijgt de bestuurder het VIN op het display te zien.
   

 3. Voertuig bevestigen

  Nadat het VIN voor het voertuig is uitgelezen, wordt in stap 3 de internetverbinding van de Mercedes PRO Adapter App gecontroleerd. Ter afronding van stap 3 van de ingebruikname wordt het voertuig met het eerder vastgestelde VIN vanuit het systeem bevestigd.
   

 4. Voertuig configureren

  In stap 4 wordt de voertuigconfiguratie opgeroepen en wordt deze met de server geconfigureerd.
   

 5. Ingebruikname voltooien

  Bij de laatste ingebruiknamestap voor de Mercedes PRO Adapter moet de bestuurder het contact van het voertuig uitschakelen. Hierdoor kan de GPS-positie worden bepaald. De verbinding van de Mercedes PRO Adapter met de Mercedes PRO Adapter App is nu voltooid.

Kan ik de Mercedes PRO Adapter ook zonder de Mercedes PRO Adapter-app gebruiken?

De Mercedes PRO Adapter kan alleen in combinatie met de Mercedes PRO Adapter-app worden gebruikt.

Hoe gaat de app bij reizen in het buitenland om met het verzenden van gegevens?

Er worden alleen gegevens verstuurd wanneer er een actieve internetverbinding is. Let erop dat uw provider extra roamingkosten in rekening kan brengen.

Instructies over het gebruik van de Mercedes PRO Adapter

Bij de aansluiting van de Mercedes PRO Adapter op de diagnosekoppeling moet zeker worden nagegaan of

 • de voertuigsystemen naar behoren blijven werken;
 • de startbatterij niet kan ontladen;
 • er geen uitlaatgascontrole wordt gereset.

De Mercedes PRO Adapter werd ontwikkeld voor permanent gebruik in de respectieve diagnosekoppeling en moet daar ingestoken blijven.

Respecteer altijd de in uw land geldige wetgeving over het gebruik van smartphones in voertuigen tijdens het rijden.

Aanpassingen of wijzigingen aan de Mercedes PRO Adapter beïnvloeden de productieveiligheid en kunnen gevolgen hebben voor uw voertuig.Let wel: Verwondingsgevaar!

De Mercedes PRO Adapter nooit zelf openen.Nooit zelf reparaties uitvoeren!

De Mercedes PRO Adapter met de nodige voorzichtigheid behandelen.Hij kan worden beschadigd door schokken, slagen of een val van reeds beperkte hoogte.

De Mercedes PRO Adapter uit de buurt van vocht en extreme hitte houden.

De Mercedes PRO Adapter nooit in water of andere vloeistoffen onderdompelen.Reinig de Mercedes PRO Adapter alleen met een licht vochtige doek.In geen geval agressieve reinigingsmiddelen (azijn-/citroenreiniger, schuurmiddel, kalk- of nagellakverwijderaar, allesreiniger, neutrale reiniger, spiritus, oliehoudende natuurreinigers en vergelijkbare middelen), harde borstels, sponzen of vergelijkbare hulpmiddelen gebruiken om te reinigen.

De Mercedes PRO Adapter en de accessoires uit de buurt van kinderen houden.Indien kleine onderdelen worden ingeslikt, onmiddellijk contact opnemen met een arts.Verwondingsgevaar of zelfs levensgevaar!

Bij overmatige warmteontwikkeling van de smartphone controleren of hij nog correct functioneert.Bij aanhoudende problemen de app niet meer op uw smartphone gebruiken en contact opnemen met de fabrikant van de smartphone.

De smartphone voor elke rit veilig opbergen of bevestigen.Hierbij controleren of bij een plotse vertraging (remmen) niet-vastgemaakte elementen zoals smartphones risico’s, lichamelijk letsel of schade voor de inzittenden of andere verkeersdeelnemers kunnen veroorzaken.

Personen met hoorapparaten of andere apparaten met de vermelding BAHA® (Bone Anchored Hearing Aid’) of met "gedeeltelijke oorimplantaten" of "volledige oorimplantaten" kunnen versterkte ruis ervaren. Neem contact op met uw hoorapparaatfabrikant om alternatieven te bespreken.

Personen met medische hulpmiddelen, bv. pacemaker of defibrillator: Wanneer u de Mercedes PRO Adapter gebruikt, ontstaat een radioverbinding tussen uw smartphone en de adapter. De elektromagnetische straling kan de werking van medische hulpmiddelen beïnvloeden.Levensgevaar! Informeer voor gebruik van de Mercedes PRO Adapter bij uw arts of bij de fabrikant van het medische hulpmiddel naar de eventuele gevolgen van de straling van de Mercedes PRO Adapter.

Tijdens tankbeurten geldt een strikt gsm-verbod.Er bestaat ontploffingsgevaar omdat door een vallende telefoon de batterij eruit zou kunnen springen en door vonken de benzinedampen kunnen ontsteken.In een tankstation is het verboden om de Mercedes PRO Adapter te verwijderen of in te steken.

Geen software re-engineering, logging of decompiling en andere codemanipulatie uitvoeren aan de Mercedes PRO Adapter en de app.Verwondingsgevaar!

Smartphones met Jailbreak (niet erkende verwijdering van gebruiksbeperkingen van de mobiele besturingssystemen van de smartphonefabrikant) worden niet ondersteund en zijn in principe uitgesloten van gebruik.

Technische wijzigingen en vergissingen of afwijkingen voorbehouden!

Mercedes PRO Adapter Askey Declaration of Conformity
Mercedes PRO Adapter Security Leaflet

Vragen over de voertuigmanagement-tool

Hoe kan ik voertuigen aan/uit mijn wagenpark toevoegen/verwijderen?

Uw Mercedes-Benz dealer voegt voertuigen toe of verwijdert deze. Geef uw Mercedes-Benz dealer hiervoor informatie over het voertuig.

Hoe kan ik bestuurders aan/uit mijn wagenpark toevoegen/verwijderen?

Uw wagenparkbeheerder kan bestuurders aan uw klantaccount toevoegen of deze verwijderen. U vindt de functie in de voertuigmanagement-tool onder 'Bestuurder – 'Beheren'.

Hoe kan ik nieuwe of extra wagenparkbeheerders aan het klantaccount toevoegen?

Uw Mercedes-Benz dealer voegt wagenparkbeheerders toe of verwijdert deze.

Is het aantal voertuigen dat ik in de voertuigmanagement-tool kan aanmaken beperkt?

Nee, u kunt een onbeperkt aantal voertuigen in de voertuigmanagement-tool aanmelden.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord van de tool Voertuigmanagement ben vergeten?

Klik in het aanmeldscherm van de Mercedes PRO Adapter App op 'Nieuw wachtwoord'. Vervolgens wordt u doorgestuurd naar de pagina 'Nieuw wachtwoord' waar u uw e-mailadres kunt invoeren om uw wachtwoord te resetten. De mail hierover ontvangt u naderhand in uw Postvak IN.

Hoe worden de Mercedes PRO connect-services geactiveerd?

Om de Mercedes PRO connect-services voor een voertuig met de Mercedes PRO Adapter te activeren, gaat u als volgt te werk:

 1. Het voertuig moet in het klantaccount zijn aangemaakt
 2. Het voertuig moet door een in het klantaccount aangemaakte bestuurder in bedrijf worden genomen. De bestuurder kan hiervoor de instructies in de Mercedes PRO Adapter-app2 volgen.

Nadat het voertuig door de bestuurder in bedrijf is genomen, zijn de services voor het voertuig geactiveerd.

Subcontractanten voor Mercedes PRO connect bij de terbeschikkingstelling van diensten en services

Volvo Information Technology AB (Wireless Car)
Assar Gabrielssons väg
405 08 Göteborg
Zweden

T-Systems International GmbH
Fasanenweg 5
70771 Leinfelden-Echterdingen
Duitsland

Mercedes-Benz Customer Assistance Center Maastricht N.V.e
Gelissendomein 5
6229 - Maastricht
Nederland

Amazon Web Services, Inc.
410 Terry Avenue North 
Seattle, WA 98109-5210
USA

Concessiehouder zoeken
Maak nu een afspraak

Uw contactpersoon ter plaatse.

Vind snel en eenvoudig het dichtstbijzijnde Mercedes-Benz Vans Partner.

Drie nieuwe Mercedes-Benz Sprinter staan naast elkaar
Stap voor stap

Zo start u met Mercedes PRO connect.

Nuttige handleidingen, vragen en antwoorden alsook alle details over Mercedes PRO connect vindt u hier – compact en overzichtelijk.

Support.

mproconnect.nld@cac.mercedes-benz.com 00 800 3 7 77 77 77*

*Wij zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar.